Розповідає автор та композитор
Наталія Крачковська.
Я народилася і виросла в пасторській сім'ї в маленькому місті Чернівці.

Моя мама змалечку навчала мене любити музику. Ми з сестрою закінчили музичну школу. Моя старша сестра Олена складала пісні, писала сценарії для дітей. Дивлячись на неї, я багато молилася, щоб Господь подарував і мені такий талант. Моя сестра завжди була для мене прикладом!

Першу пісню я написала у 12 років. Це була пісня про піклування Ісуса про мене. З того часу розпочався мій творчий шлях.

Згодом я зрозуміла, що можу писати не лише для себе, а і для інших. Бачивши потребу у християнських піснях, як для молоді, так і для дітей, я вирішила скласти нові пісні на різну тематику. Згодом вони увійшли у авторські диски – «Ближче до Неба» та «Дивовижний Світ».

Ідея створити збірник авторських пісень для дітей з'явилася близько двох років тому. Адже у наших дітей в церквах дуже мало нового цікавого сучасного матеріалу. Я відчула велику відповідальність. Мені дуже хотілося зробити свій внесок в дитячу християнську музику.

Спочатку для мене все здавалося надто просто – написати пісні для дітей та молоді. Але потім зрозуміла, що це набагато складніше, ніж я собі уявляла. За моїм планом ця збірка повинна була складатися з 20-25 пісень. У процесі роботи Бог подарував натхнення і завдяки щоденній кропіткій праці я написала більше 100 пісень, з яких 52 саме для дітей. Таким чином протягом 1,5 року з'явився авторський збірник дитячих пісень, який називається «Небо».

Мене надихала моя сім'я – люблячі батьки та коханий чоловік. Споглядаючи на Небо, я молилася та отримувала благословення від Бога.

Були дні, коли я складала по дві-три пісні на день. Тематика дуже різна. Є пісні про біблійних героїв, пісні для весілля, про молитву, багато про небо, адже небо має для мене особливе значення. Мені подобається це слово, тема, напрямок. Є пісні про Новий рік, про природу, про Бога-Творця, подячні пісні, різдвяні, про сім'ю, на свято Жнив та про школу.

Наразі найближчим часом готується до друку молодіжний збірник.

Хто пише слова та музику до пісень?

В переважній більшості випадків, подорожуючи кудись чи спілкуючись з дітками або просто, залишившись наодинці, з'являється пісня разом з мелодією та текстом. Часто, прокидаючись вночі, я поспішаю увімкнути диктофон, щоб швидко наспівати те, що чую. Складно пояснити, як народжується пісня. Вона з'являється нізвідки усередині мене. І я її виразно чую.

Дитяча мрія здійснилася! Бог подарував мені талант стати автором та композитором християнських пісень. Також Бог попіклувався про талановитих музикантів, котрі оточують мене та допомагають в роботі над музичними проектами: гармонізація акордів, нотний та комп'ютерний набір, редагування тексту.

А для кого ви записали диски?

Декілька років тому прийшла ідея записати для дітей та молоді диск «Ближче до Неба». Підготувавши ученицю, було розпочато запис нових пісень на професійній студії. Сюди увійшло п'ять пісень для дітей та п'ять для молоді. Пісні для молоді виконувала сама. Побачивши, що пісні подобаються і неодноразово виконуються у різних церквах, було вирішено розпочати роботу над наступним диском – «Дивовижний Світ». Обидва диски містять в собі по 10 пісень та 10 фонограм до них. Диск «Дивовижний Світ» записаний у вигляді караоке.

Ви написали книгу з дитячими історіями «Молитва маленького Серця», коли вам було 18 років. Хто давав натхнення та мудрість?

Щоб написати дитячу книгу, потрібно: натхнення, гарні ідеї, креативний підхід, віра та підтримка рідних та близьких.

Коли я була маленька, мені перед сном читали «Вечерние рассказы», що надихнуло мене на думку написати свої власні дитячі історії. Навіть у вісім років намагалася щось вигадувати. Велику роль в написанні книги відіграла віра моєї мами. Вона підтримувала, надихала і палко молилася на кожному етапі створення книги.

«Молитва маленького Серця» – це 50 коротких дитячих історій, які навчають дітей бути чесними, добрими, справедливими, працьовитими, допомагати батькам, поважати братиків, сестричок, довіряти Ісусу в різних життєвих обставинах та спілкуватися з Ним через молитву.

Хто допомагав в яскравому, гарному оформленні книги «Молитва маленького Серця»?

Дітям важливо, щоб малюнки були цікаві, яскраві, особливо, коли вони ще не вміють читати. Тому нашою метою з художником-ілюстратором було створити яскраві образи різних персонажів.

Працюючи разом, ми намагалися намалювати діточок під незвичайні їхні імена. Це був найдовший етап в роботі над книгою.

Книга «Молитва маленького Серця» була схвалена видавництвом «Джерело життя». Незабаром планується випуск другої частини книги «Молитва маленького Серця». На вас чекають ще 50 нових дитячих історій!

Яке служіння Ви виконуєте в церкві?

Близько 15 років існує Студія Музичного Розвитку «Небесні Промінці». В ній 35-40 дітей різного віку від 5 до 22 років. Музичний керівник – моя мама. А я виконую служіння Художнього керівника.

Ми з моєю мамою навчаємо діток славити Бога, розкриваємо їхні таланти, щоб вони якомога досконаліше прославляли Творця.

Я маю надію на те, що, завдяки моїй творчості, дітки, а, можливо, і дорослі, полюблять Ісуса так, як люблю Його я!

Питання – Алла Шумило

Статья опубликована на сайті info.adventist.ua

12.05.2019